Dark

Light

Dark

Light

Scroll to top
Poslovnica I
Bihaćka 2a/IV, 21000 Split,
auto-skola-hajduk@st.t-com.hr
Tel.: 021 321 521
Poslovnica II
Poljička cesta 28b, 21000 Split,
autoskolahajduk@gmail.com
Tel.: 021 219 500

Što morate imati od obvezne opreme u vozilu?

Što morate imati od obvezne opreme u vozilu?
Osobni, teretni automobili, autobusi i priključna vozila, osim prikolica s jednom osovinom, gradskih autobusa i komunalnih vozila, moraju imati rezervni kotač s pripadajućom opremom.
Rezervni kotač ne moraju imati gore nabrojana vozila ukoliko posjedujete sredstvo za privremeno osposobljavanje ispuhanog pneumatika (npr. sprej ili pjena u boci pod tlakom itd.).
Osobni, teretni automobili i autobusi moraju imati vatrogasni aparat punjen prahom ABC pripadajuće mase, jednu kutiju prve pomoći (a autobusi s više od 25 sjedećih mjesta dvije kutije) i znak za obilježavanje vozila zaustavljenog na kolniku. Dva znaka moraju imati teretni automobili i autobusi ako vuku priključno vozilo i vozilo koje se nalazi na začelju kolone ako se motorna vozila kreću u organiziranoj koloni.
Osobni, teretni automobili, autobusi i priključna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 5 t moraju imati rezervne žarulje za najmanje pola rasvjetnih mjesta na vozilu (osim ako se radi o ksenon, neon, LED i sl. svjetlima), dvije klinaste podloške. Autobus mora biti opremljen s dovoljnim brojem čekića za razbijanje stakla.
Osobni, teretni automobili i autobusi moraju imatireflektirajući prsluk, koji vozač koristi kada na cesti obavlja neke radnje uz vozilo.
Zimskom opremom osobnih, teretnih automobila do 3,5 t ndm i autobusa, smatraju se zimski pneumatici (M+S) na svim kotačima ili ljetni pnumatici s min dubinom profila 4 mm i s lancima za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače.
Autobusi i teretna vozila koja ne mogu postaviti lance na pogonske kotače moraju imati zimske pneumatike (M+S) na pogonskim kotačima.
Please follow and like us:
Pin Share
Author avatar
Denis Ozegovic

Post a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram